Hvordan DiscoverCars.com fungerer

Tre enkle steg
1
Finn din perfekte leiebil
Velg riktig lokasjon og dato og se alle tilgjengelige leiebiler fra våre nøye utvalgte partnere.
2
Bestill den
Velg det som passer best for deg, og vær oppmerksom på leiebetingelsene. Avbestill gratis opptil 48 timer før planlagt hentetid.
3
Nyt turen
Ta med alle nødvendige dokumenter oppgitt på kupongen og hent bilen din. Sørg for å fylle bensin før du returnerer den og nyt friheten på veien!
Vi har lagt ned hardt arbeid for å bygge en plattform for bestilling av leiebiler som hjelper kundene med å finne den perfekte leiebilen for turen, til riktig pris, raskt og enkelt..

Hvordan vi velger leverandører

Vi har direkte kontrakter med bilutleiefirmaer rundt om i hele verden, både store, internasjonale selskaper, og mindre lokale virksomheter. Å velge hvilke selskaper man skal jobbe med er en langvarig prosess. Hovedmålet vårt er å finne de som tilbyr kjøretøy og alternativer som kundene våre ber om.

Våre priser

En av våre største fordeler for kundene er prisene våre. Vi tilbyr utleiefirmane mange kunder, og kan derfor forhandle utrolig gode avtaler med dem. Vi gir disse besparelsene videre til våre kunder.

Men vi vet at prisen ikke er alt. Hver kunde som bestiller gjennom nettstedet vårt blir bedt om å vurdere og vurdere byrået de leier fra. Vi bruker denne informasjonen til å fortelle deg hvilket servicenivå du kan forvente fra et gitt selskap. Utleiefirmaene som behandler våre kunder best, får en Excellent Rental Service Award. Så hvis du vil være sikker på at du får en fantastisk opplevelse, kan du velge et av disse selskapene.

Betalingstyper

Vi tilbyr to forskjellige måter å betale for leiebilen din på. Du kan enten gjøre en delbetaling på forhånd for å reservere bilen og betale resterende beløp direkte til utleieselskapet når du henter bilen, eller du kan betale hele leiekostnaden ved bestilling, og la oss overføre betalingen videre til utleieselskapet.
Vi bryr oss om kundene våre
Kunde våre er vår første prioritet; vi gjør alt vi kan for å sikre at de får den beste opplevelsen ved leie. Dette starter fra nettsiden vår, fortsetter med kundestøtten og fortsetter helt til etter at bilen er levert tilbake hos vår Tilfredshetsteam.
Kundestøtte
Vårt flerkulturelle kundestøtteteam står klare 24 timer i døgnet til å hjelpe kundene våre med alle spørsmål de måtte ha. De snakker de fleste av språkene som kundene våre bruker, og er tilgjengelige via e-post, live chat og telefon. Teamet hjelper kundene velge den riktige bilen for dem, svarer på spørsmål om leiebetingelsene, hjelper kundene med eventuelle endringer i eller spesielle forespørserler om reservarsjoner og hjelper kunder når de er hos utleier.
Kundetilfredshet
Vi er et helt team dedikert til å sørge for at kundene våre er helt fornøyde. Agentene våre svarer på enhver klage eller spørsmål kunden måtte ha, og jobber direkte med utleiefirmaene for å løse alle problemer. Disse agentene jobber også utrettelig for å få prosessen med å søke om Full Dekning-kompensasjon så smidig som mulig.
Hvordan vi samarbeider med utleiefirmaer
Vi jobber tett med alle våre leverandører for å sikre at de gir våre kunder den beste servicen. Dette inkluderer periodiske gjennomganger for å ta opp klager fra kunder og vurdere servicenivået. Vi fokuserer også på å danne nære forhold til utleieleverandørene for å forhandle spesialtilbud og pakker som er eksklusive for våre kunder.
Tilbakemelding fra deg, kunden vår
Vi vil at opplevelsen til kundene våre skal være uten like. Dine kommentarer og forslag hjelper oss med å nå det målet.

Fortell oss hvordan vi kan forbedre oss.