Samfunnsansvar hos DiscoverCars.com

Å drive endringer for en bærekraftig fremtid
Vårt oppdrag
På DiscoverCars.com prøver vi å sette et positivt avtrykk på folk. Vi gjør dette ved å bry oss om vårt ansvar overfor våre ansatte, kunder og samfunnet.
Bærekraft
En integrert del av vårt virksomhetsoppdrag er miljømessig bærekraft. Vi stiller spørsmål om og om igjen om hvordan vi kan gjøre endringer for en bærekraftig fremtid - kontinuerlig på utkikk etter innspill fra våre ansatte og eksperter for å ta initiativer for å redusere fotavtrykket fra både vår virksomhet og personlige liv.
Fremmer vekst
Vi søker ikke bare å utvide virksomheten vår, men at våre ansatte skal vokse, forholdene våre vokser og vårt engasjement for samfunnet vokser.

Vi har doblet innsatsen vår for å sørge for at våre ansatte vokser daglig - både personlig og profesjonelt. Se under for fullstendige detaljer.
Verdensomspennende, men fortsatt lokalt
Selv om vi leverer bestilling av leiebiler over hele verden, prøver vi å etterlate en positiv innvirkning på lokalsamfunnet. Vi gjør dette ved å sponse lokale organisasjoner og organisere frivillige muligheter.
Søylene i vårt konsernfokus
Kundetilfredshet
Vi setter kundene våre først - vi er ikke fornøyd hvis ikke de er det
Produkt av høy kvalitet
Vi ønsker å gi en bestillingsopplevelse som er uten like.
Miljøforvaltning
Vi ønsker å redusere vårt miljøavtrykk så mye som mulig siden jorden er vårt eneste hjem.
Ansattes velferd
Uten vårt hardtarbeidende team ville ingen av de andre målene vært oppnåelige.
En bærekraftig arbeidsplass
Å holde rekkevidden bred og fotavtrykket vårt lite er en viktig etos for oss. Dette starter med arbeidsplassen vår - men slutter absolutt ikke der.

Vi har vokst til å inkorporere miljøforvaltning i vårt virksomhetsoppdrag.

Vi holder ukentlig idédugnad der interesserte ansatte kan komme med ideer for å ta bedre vare på miljøet vårt, både som bedrift og personlig.

Noen av ideene som er implementert er et resirkuleringsprogram på kontorene våre, bytting av alle lyspærer til mer energieffektive, og et mål om å eliminere bruk av plastgjenstander.

Vi prøver også å sikre at fotavrtykket vårt utenfor arbeidsplassen også er minimalt. En stor del av å oppnå det er å holde seminarer om bærekraft for våre ansatte.

Som det meste av verden gikk vi også over til å jobbe hjemmefra under COVID-19-pandemien. Vi har siden besluttet at denne modellen vil være fremtidens modell for selskapet vårt, slik at de ansatte som ønsker å jobbe eksternt kan gjøre det. Dette vil ha to forskjellige fordeler: våre ansatte får bedre livskvalitet og utslipp fra pendling reduseres -en vinn-vinn-situasjon.

Til slutt holder vi et nøye øye med forsyningskjeden vår. Som en bestillingsplattform for leiebiler er forsyningskjeden vår for fysiske produkter ganske liten. Men vi sørger for at alt vi bestiller er produsert bærekraftig. Dette inkluderer swag- og kontorleverandører. Vi har også innført en policy om å bruke elektroniske dokumenter og signaturer for å redusere utskriften så mye som mulig.
Noe av det vi gjør lokalt
DiscoverCars.com Cricket Club
Vi er sponsor for en lokal cricketklubb - DiscoverCars.com Cricket Club. Teamet deltar i lokale turneringer. Og en av våre ansatte er medlem i klubben, som knytter inn i vår støtte til de ansatte.

Vi organiserer regelmessig frivillighetsmuligheter for teamet vårt. En type av disse er den latviske talkaen, som betyr å rydde opp i en del av naturen. I 2019 (siste gangen vi kunne før pandemien) deltok teammedlemmer som en del av World Cleanup Day.

I 2018 meldte ansatte seg frivillig på Ulubele, et lokalt dyresentert.I tillegg donerte de som ikke kunne delta utstyr. Og siden den gang har noen ansatte organisert at resten av teamet donerer forsyninger til andre dyresentre.Vi søker å fremme en bedriftskultur som gir teamet ønsket om å værre frivillige eller fremme bærekraft på egen hånd.
    Ansattes utvikling
    På DiscoverCars.com er velferden til våre ansatte ett av våre fire fokusområder. Og den største delen av dette er å sørge for at våre ansatte stadig utvikler seg - vi vil ikke at de skal føle at de stagnerer og blir misfornøyd. Dette fører til utbrenthet og er rett og slett dårlig business.

    Som selskap har vi vokst i hvordan vi støtter den faglige veksten til våre ansatte gjennom årene. Vi tilbyr nå flere forskjellige måter for ansatte å få verdifulle ferdigheter som ikke bare vil hjelpe dem i deres nåværende rolle, men også i fremtiden.

    Vi tilbyr jenvlig kurs og opplæring for våre ansatte. Bare ett eksempel er et komplett regnearkkurs tilgjengelig for alle ansatte - etter å ha fullført kurset, vil de være regnearkguruer. Vi har også tilbudt språktimer og programmer.

    Ansatte kan bruke opptil en dag hver måned på å studere eller praktisere noe relatert til rollen deres. Denne egenutviklingstiden er mye brukt og fører til høyere medarbeidertilfredshet.

    Selskapet vårt gjennomfører anonyme undersøkelser hvert kvartal om hvordan det går med de ansattes trivsel og søtte på tvers av alle områder. Et fokus av dette er å måle hvordan ansatte føler at de vokser profesjonelt. Undersøkelsen forteller også ledelsen hvor godt ansatte føler at de blir støttet av sine ledere og om de har alt de trenger for å fullføre oppgavene sine.

    I løpet av disse undersøkelsene har vårt selskap opplevd en enorm forbedring i ansattes velferd på alle fronter, men spesielt når det gjelder vekst. Våre programmer er et direkte resultat av det våre ansatte har fortalt oss. Vi forplikter oss til å fortsette å lytte til våre ansatte og fremme deres velferd gjennom vekst og andre midler.

    Vi tar ikke bare opp den profesjonelle veksten av arbeidsstyrken vår, men også deres individuelle velvære. Noe av det vi har satt i gang for å løse dette inkluderer å holde ukentlige yogaøkter på kontoret, ledet av en erfaren instruktør og støtter en daglig meditasjonsøkt ledet av våre ansatte. Begge disse reduserer stress og gir tid til å slappe av og få nytt fokus.

    Til slutt er det viktig å forstå sammenhengen mellom våre hovedsøyler. Mange av våre ansatte bryr seg dypt om de andre hovedfokusene i selskapet vårt. De er inspirert av å jobbe for å gjøre kundene våre fornøyde, levere et produkt som er uten sidenstykke, og ta vare på miljøet vårt.
    Et miljøvennlig produkt
    Vi har allerede fortalt om hva vi har gjort for å redusere vårt miljøavtrykk når det gjelder kontoret og arbeidsstyrken, men hva med produktet vi tilbyr.

    Et av resultatene som kom ut av våre brainstorm-sesjoner for ansatte har vært tillegg og fokus på markedsføring av hybrid- og elbiler. Vi har lagt til både hybrider og elektriske kategorier i filteret vårt for bilspesifikasjoner.

    Men enda bedre, vi har lagt til et spesialtilbud og merke for nullutslippskjøretøy. På denne måten er det både enkelt å finne dem, og de skiller seg ut for kunder som ønsker å redusere miljøbelastning av leien.
    Har du forslag til lokale prosjekter vi bør engasjere oss i eller andre måter vi kan være en mer ansvarlig bedrif på? Ta kontakt med vår personalsjef med dine ideer!
    Solveiga Freimane
    E-mail: solveiga.freimane@discovercars.com