Hogyan működik a DiscoverCars.com

Három egyszerű lépés
1
Találja meg a tökéletes autót
Válassza ki a kölcsönzés helyszínét és az időpontját, és tekintse át a partnereink által kínált kölcsönözhető autók listáját!
2
Foglalja le autóját
Válassza ki az Önnek megfelelő jáművet, miután alaposan átolvasta a rá vonatkozó bérlési feltételeket! A tervezett átvételi időpont előtt legfeljebb 48 órával ingyenesen lemondhatja foglalását.
3
Élvezze az utazást
Vigye magával a voucheren feltüntetett összes szükséges dokumentumot, és vegye át autóját! Ügyeljen arra, hogy visszaadás előtt tankoljon egyet! Élvezze az utazás szabadságát!
Rengeteg munkánk van abban, hogy egy jól használható, ügyfélbarát autókölcsönzési felületet hozzunk létre, hogy ügyfeleink gyorsan és egyszerűen, a megfelelő áron találhassanak rá az utazásukhoz tökéletes bérautóra.

Hogyan választjuk ki autókölcsönző partnereinket

Világszerte közvetlen szerződésünk van autókölcsönző cégekkel; nagy, nemzetközi vállalatokkal és kisebb, helyi vállalkozásokkal egyaránt. Annak kiválasztása, hogy mely vállalatokkal dolgozunk együtt, hosszadalmas folyamat. A fő célunk, hogy olyan partnereket találjunk, amelyek szolgáltatásaik minőségével elnyerik ügyfeleink tetszését.

Áraink

Az egyik legnagyobb előnyünk az ügyfelek számára az árainkban rejlik. Sok ügyfelet közvetítünk autókölcsönző partnereinknek, ezért hihetetlenül kedvező ajánlatokat tudunk náluk kialkudni. Mi ezeket a megtakarításokat továbbadjuk ügyfeleinknek.

Tudjuk, hogy az ár nem minden. Minden ügyfelet, aki a weboldalunkon foglal, arra kérünk, hogy értékelje azt az autókölcsönző partnerünket, amelytől bérelte az autóját. Ezt az információt arra használjuk, hogy tudassuk későbbi ügyfeleinkkel, milyen szintű szolgáltatásra számíthat majd az adott cégtől. Azok a kölcsönző cégek, amelyek a legjobban bánnak ügyfeleinkkel, Kiváló Autókölcsönző elismerést kapnak tőlünk. Ha tehát biztosra szeretne menni, érdemes ezen cégek közül választania.

Fizetési típusok

Kétféle fizetési módot kínálunk a bérelt autók árának kifizetésére. Vagy előre fizet egy kisebb összeget az autó lefoglalásához, a fennmaradó összeget pedig közvetlenül a kölcsönző cégnek fizeti ki, amikor átveszi az autót, vagy a foglaláskor kifizeti a bérlés teljes költségét, ebben az esetben a bérlés költségeit mi utaljuk át a kölcsönző cégnek.
Törődünk ügyfeleink igényeivel
Ügyfeleink az első számú prioritásunk; mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb bérlési élményben legyen részük. Ez a weboldalunkon kezdődik, ügyfélszolgálati csapatunkkal folytatódik, és az autó leadása után is rendelkezésére állunk ügyfélelégedettségi csapatunkkal.
Ügyfélszolgálat
Multikulturális ügyfélszolgálati csapatunk a nap 24 órájában készen áll, hogy segítsen ügyfeleinknek kérdéseik megválaszolásában. Csapatunk tagjai számos nyelven beszélnek, és elérhetőek e-mailben, élő chaten és telefonon keresztül is. A csapat segít kiválasztani a megfelelő autót, válaszol a Bérlési feltételekkel kapcsolatos kérdésekre, segít az ügyfeleknek a foglalások módosításában vagy más, a foglalással kapcsolatos kérésekben, és akkor is jelen vannak, amikor a kölcsönzőpultnál akadnak kérdések.
Ügyfélelégedettség
Egy egész csapat foglalkozik azzal, hogy ügyfeleink teljes mértékben elégedettek legyenek. Kollégáink válaszolnak ügyfeleiink bármilyen jellegű panaszára vagy kérdésére, és közvetlenül az autókölcsönző cégekkel együttműködve oldanak meg mindenféle felmerülő problémát. Ezek a kollégák fáradhatatlanul dolgoznak azon is, hogy a Teljes Biztosításokhoz kapcsolódó kártérítés igénylések folyamata a lehető leggördülékenyebb legyen.
Hogyan működünk együtt az autókölcsönző cégekkel
Szorosan együttműködünk minden partnerünkkel, hogy a legjobb szolgáltatást biztosítsuk ügyfeleinknek. Ez magában foglalja az ügyfélpanaszok kezelésére és a nyújtott szolgáltatás színvonalára vonatkozó rendszeres felülvizsgálatokat is. Arra is összpontosítunk, hogy szoros kapcsolatot alakítsunk ki autókölcsönző partnereinkkel, hogy olyan különleges ajánlatokat és csomagokat tudjunk kialkudni, amelyek kizárólag a mi ügyfeleinknek szólnak.
FVisszajelzés Öntől, ügyfelünktől
Azt szeretnénk, ha ügyfeleink tapasztalatai felülmúlhatatlanok lennének. Az Ön észrevételei és javaslatai segítenek nekünk abban, hogy ez megvalósuljon.

Mondja el nekünk, hogyan lehetnénk még jobbak!