Ansvar hos DiscoverCars.com

Mod en bæredygtig fremtid
Vores mission
Hos DiscoverCars.com, sigter vi efter at gøre en positiv forskel for alle. Det gør vi ved at gå højt op i det ansvar vi har overfor vores medarbejdere, kunder og community.
Bæredygtighed
Bæredygtighed er en stor del af vores mission som virksomhed. Vi stiller altid spørgsmålstegn ved vores processer, og overvejer hvordan vi kan gøre det bedre — ved at opsøge feedback fra medarbjdere og eksperter, så vi kan komme med initiativer, der sikrer at vi reducerer vores CO2-udledning som forretning og privat.
Vi fremmer vækst
Vi tænker ikke kun vækst i forbindelse med vores forretning, men også for vores medarbejdere, forhold og engagement i forhold til vores community.

Vi tænker ikke kun vækst i forbindelse med vores forretning, men også for vores medarbejdere, forhold og engagement i forhold til vores community.
Global og lokal på samme tid
Selvom vi muliggør lejemål i hele verden, gør vi hvad vi kan for at have en positiv effekt på vores lokalsamfund. Det gør vi ved at sponsorere lokale organisationer samt facilitere frivilligt arbejde.
Vores fokus som virksomhed
Kundetilfredshed
Vi prioriterer vores kunder — vi er først tilfredse når de er det..
Høj kvalitet
Vi bestræber os på at tilbyde en udlejningsoplevelse uden lige.
Miljøstyring
Vi sigter efter at mindske vores miljøbelastning så meget som muligt, da denne planet er vores eneste hjem.
Medarbejdervelfærd
Uden vores hårdtarbejdende team, ville vi aldrig kunne opnå vores mål.
En bæredygtig arbejdsplads
Vores etos er at nå ud til mange uden at efterlade et stort aftryk. Det start på arbejdspladsen — men det er ikke der det ender.

Vi har indarbejdet miljøstyring i vores virksomheds mission.

Vi har brainstorming-møder hver uge hvor de medarbejdere, der har interesse, kommer med idéer til hvordan vi bedre kan værne om miljøet som virksomhed og privat.

Blandt de idéer, der er bragt til verden indtil videre, er der et genbrugsprogram på vores kontorer, udskiftning af alle pærer til energibesparende pærer og et mål om helt at eliminere vores forbrug af plastikprodukter.

Derudover sigter vi også efter at minimere vores CO2-aftryk udenfor arbejdspladsen. For at opnå dette, afholder vi for eksempel seminarer om bæredygtighed med vores medarbejdere.

Ligesom mange andre, er mange af os begyndt at arbejde hjemmefra siden coronapandemiens udbrud. Vi har besluttet os for at bruge dette som vores forretningsmodel fremadrettet, så dem, der gerne vil arbejde hjemmefra, har mulighed for det. Der er to fordele ved denne tilgang: den sikrer bedre livskvalitet for vores medarbejdere, og den mindsker CO2-aftryk, da der er færre, der pendler — det er en win-win situation.

Sidst, men ikke mindst, holder vi øge med vores forsyningskæde. Som biludlejningsplatform, er vores forsyningskæde for fysiske produkter ret kort. Derfor sikrer vi alligevel at alt det vi bestiller er fremstillet på bæredygtig vis. Det gælder også kontorforsyninger. Derudover bruger vi elektroniske dokumenter og underskrifter for at mindske vores printerforbrug.
Vores lokale tiltag
DiscoverCars.com Cricket Club
Vi sponsorer en lokal cricket klub — DiscoverCars.com Cricket Club. Holdet deltager i lokale turneringer, og en af vores medarbejdere er med på holdet hvilket betyder at sponsoratet direkte støtter vores kunder.

Vi giver vores team regelmæssig mulighed for at deltage i frivilligt arbejde, for eksempel ved at deltage i den lettiske talka hvor der samles skrald i naturen. Da vi sidst kunne deltage i 2019 (inden pandemien), deltog nogle af vores medarbejdere i forbindelse med World Cleanup Day.

Vores medarbejdere var frivillige hos Ulubele, et lokalt dyreinternat, i 2018. De, der ikke kunne deltage, donerede forsyninger. Siden da, er de fortsat med at donere forsyninger til andre internater. Vi bestræber os på at fremme en virksomhedskultur, der giver medarbejdere lyst til at lave frivilligt arbejde eller fremme bæredygtige tiltag.
  Medarbejdervækst
  Hos DiscoverCars.com, går vi højt op i vores medarbejderes velfærd. Og når det kommer til velfærd, er det vigtigste at sikre at vores medarbejdere altid er i vækst— de skal ikke være utilfredse eller føle at de sidder fast. Dette medfører burnout, og det gavner ikke nogen.

  Som virksomhed, gør vi meget for at støtte vores medarbejderes professionelle vækst. Vores medarbejdere har masser af muligheder for at lære nye værdifulde ting, der ikke kun hjælper dem i deres nuværende rolle, men som også vil gavne dem i fremtiden.

  Vi tilbyder løbende kurser og oplæring til vores ansatte. For at nævne et eksempel, har alle vores medarbejdere adgang til et komplet kursus i regneark — når kurset er afsluttet, er de eksperter i regneark. Derudover har vi også tilbudt sprogundervisning.

  Vores medarbejdere får en dag om måneden til at studere eller øve sig i noget, der har med deres rolle at gøre. De fleste af vores medarbejdere gør brug af denne mulighed, som medfører øget medarbejdertilfredshed.

  Hvert kvartal bruger vores virksomhed anonyme spørgeskemaer til at vurdere medarbejdervelfærd og om vi støtter vores ansatte tilstrækkeligt. Formålet med dette spørgeskema er at vurdere om vores medarbejdere føler at de rykker sig professionelt. Derudover fortæller spørgeskemaet vores ledelse om vores medarbejdere føler sig støttede og om de har det de skal bruge for at kunne gøre deres arbejde.

  Takket være disse spørgeskemaer, har vi set en markant forbedring i medarbejdervelfærd på mange punkter, men især med hensyn til vækst. Vi tilbyder diverse kurser fordi det er det, vores ansatte har efterspurgt. Vi forpligter os til fortsat at lytte til vores medarbejdere og fremme deres velfærd gennem vækst mm.

  Vi fokuserer ikke kun på professionel vækst, men også på vores medarbejderes individuelle velfærd. For at fremme dette, har vi bl.a. yoga med en erfaren instruktør hver uge, og vi støtter vores medarbejdere i daglig meditation. Begge dele hjælper med at reducere stress, og det giver vores medarbejdere tid til at lade op.

  Det er vigtigt at forstå sammenhængen mellem de mange tiltag vi har taget i vores virksomhed. Mange af vores medarbejdere går højt op i vores andre virksomhedsmål. De føler sig inspirerede til at arbejde mod kundetilfredshed, sikre at vores produkt er uden lige og værne om miljøet.
  Et miljøvenligt produkt
  Vi har allerede nævnt de tiltag vi har taget for at reducere vores CO2-aftryk i kontoret og blandt vores medarbejdere, men hvad med i forhold til vores produkt?

  Noget af det, der er opstået igennem vores medarbejderes brainstorm-møder, er fornyet fokus på at fremme hybrid- og el-biler. Vi har tilføjet hybrid- og el-kategorier, så der kan filtreres efter begge dele.

  Og der er mere! Vi har tilføjet særtilbud og badges ved udledningsfrie biler. Det gør dem nemme at finde for vores kunder, der gerne vil reducere lejemålets CO2-aftryk.
  Har du forslag til lokale projekter vi bør støtte eller andre idéer til hvordan vi kan være mere ansvarlige som virksomhed? Send dine idéer til vores HR-manager!
  Solveiga Freimane
  E-mail: solveiga.freimane@discovercars.com