Vállalati felelősségvállalás a DiscoverCars.com-nál

A fenntartható jövő érdekében történő változások ösztönzése
Küldetésünk
A DiscoverCars.com-nál arra törekszünk, hogy pozitív nyomot hagyjunk az emberekben. Ezt úgy tesszük, hogy törődünk az alkalmazottainkkal, ügyfeleinkkel és a közösségünk más tagjaival.
Fenntarthatóság
Vállalati küldetésünk szerves részét képezi a környezeti fenntarthatóság. Újra és újra feltesszük a kérdést, hogyan tudunk változtatni a fenntartható jövő érdekében - folyamatosan kikérjük munkatársaink és szakértőink véleményét, hogy csökkentsük mind az üzleti, mind a személyes életünk ökológiai lábnyomát.
A fejlődés elősegítése
Nem csak vállalkozásunk értékének növelésére törekszünk, hanem arra is, hogy alkalmazottaink folyamatosan fejlődhessenek, kapcsolatai hálónk szélesedjen, és a közösség iránti elkötelezettségünk is egyre jobb legyen.

Megdupláztuk erőfeszítéseinket annak érdekében, hogy munkatársaink nap mint nap fejleszthessék magukat - mind személyesen, mind szakmailag. Az ezzel kapcsolatos részleteket lásd alább.
Világszerte, de ugyanakkor helyi szinten
Bár világszerte megkönnyítjük az autókölcsönzéseket, igyekszünk pozitív hatást gyakorolni helyi közösségünk életére. Ezt helyi szervezetek szponzorálásával és önkéntes munkalehetőségek szervezésével tesszük.
Vállalati fókuszunk alappillérei
Ügyfélelégedettség
Nálunk az ügyfél az első - nem lehetünk elégedettek, ha ők sem azok.
Kiváló minőségű szolgáltatás
Arra törekszünk, hogy olyan autóbérlés foglalási élményt nyújtsunk, amely felülmúlhatatlan.
Környezetvédelmi felelősségvállalás
Igyekszünk a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat, hiszen a Föld az egyetlen otthonunk.
Munkavállalói jólét
Keményen dolgozó csapatunk nélkül a többi cél egyike sem lenne elérhető.
Fenntartható munkahely
Az egyik legfontosabb alapelvünk, hogy érjük el, amit csak lehet, de mindezt úgy, hogy közben az ökológiai lábnyomunkat folyamatosan csökkentsük. Ez a munkahelyünkkel kezdődik - de természetesen nem ér itt véget.

Egyre inkább úgy nőttünk, hogy a környezeti felelősségvállalást beépítjük vállalati küldetésünkbe.

Heti rendszerességgel tartunk ötletbörzéket, ahol az érdeklődő kollégák ötletekkel állhatnak elő, hogy jobban vigyázzunk a környezetünkre, mind vállalatként, mind személyesen.

Néhány a megvalósított ötletek közül: újrahasznosítási program az irodáinkban, az összes izzót energiatakarékosra cseréljük, és célunk a műanyag tárgyak használatának megszüntetése.

Arra is törekszünk, hogy a munkahelyünkön kívüli lábnyomunk is minimális legyen. Ennek egyik fontos része, hogy szemináriumokat tartunk a fenntarthatóságról az alkalmazottainknak.

A COVID-19 világjárvány idején a világ nagy részéhez hasonlóan mi is otthonról dolgoztunk. Azóta úgy döntöttünk, hogy ez a modell lesz a vállalatunk jövőbeli modellje, lehetővé téve, hogy azok az alkalmazottak, akik távolról szeretnének dolgozni, ezt megtehessék. Ennek két határozott előnye van: a kollégáknak jobb az életminőségük, és az ingázás miatti károsanyag-kibocsátás is csökken - így mindenki jól jár.

Végezetül, nagy figyelmet fordítunk ellátási láncunkra. Autóbérlés foglalási platformként fizikai termékeink ellátási lánca meglehetősen kicsi. Ennek ellenére ügyelünk arra, hogy minden, amit rendelünk, fenntartható módon készüljön. Ez minden beszállítónkra vonatkozik. Emellett bevezettük az elektronikus dokumentumok és aláírások használatát, hogy a nyomtatást a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük.
Néhány helyi tevékenységünk
DiscoverCars.com Cricket Club
Egy helyi krikettklub - DiscoverCars.com Cricket Club - szponzora vagyunk. A csapat részt vesz a helyi bajnokságokban. Egyik kollégánk pedig tagja a klubnak, ami kapcsolódik az alkalmazottaink támogatásához.

Rendszeresen szervezünk önkéntes lehetőségeket csapatunk számára. Ezek egyik típusa a lett talka elnevezésű esemény, ami a természet egy részének megtisztítását jelenti. 2019-ben (utoljára a világjárvány előtt volt rá lehetőségünk) a csapattagok részt vettek a World Cleanup Day keretében.

2018-ban a munkatársak önkéntes munkát végeztek az Ulubelénél, egy helyi állatmenhelyen. Ezen kívül azok, akik nem tudtak részt venni, adományokat gyűjtöttek. Azóta pedig néhány kollégánk megszervezte, hogy a csapat többi tagja más állatmenhelyek számára adományozzon készleteket. Olyan vállalati kultúrát igyekszünk létrehozni, amely a csapatban azt a vágyat ébreszti, hogy önkéntes munkát végezni jó, vagy saját maguk segítsék elő a fenntarthatóságot.
    Munkavállalói fejlődés
    A DiscoverCars.com-nál az alkalmazottaink jóléte a négy kiemelt területünk egyike. Ennek legnagyobb része pedig annak biztosítása, hogy munkatársaink folyamatosan fejlődjenek - nem szeretnénk, ha úgy éreznék, hogy karrierjükben egy helyben toporognak. Ez kiégéshez vezet, és egyszerűen senkinek sem jó.

    Vállalkozásként az évek során sokat fejlődtünk abban, hogy hogyan támogatjuk alkalmazottaink szakmai fejlődését. Ma már többféle lehetőséget kínálunk a munkavállalók számára, hogy értékes készségeket szerezzenek, amelyek nemcsak a jelenlegi munkakörükben, hanem a jövőben is segítenek nekik.

    Rendszeresen kínálunk tanfolyamokat és képzéseket alkalmazottaink számára. Csak egy példa erre egy teljes táblázatkezelési tanfolyam, amely minden alkalmazott számára elérhető - a tanfolyam elvégzése után táblázatkezelésben nagymesterekké válhatnak. Nyelvtanfolyamokat és idegennyelvi programokat is kínáltunk már kollégáink részére.

    Az alkalmazottak kivehetnek havonta egy napot arra, hogy a munkakörükhöz kapcsolódóan tanuljanak vagy gyakoroljanak valamit. Ezt az önfejlesztésre szánt időt széles körben kihasználják, és nagyobb munkavállalói elégedettséghez vezet.

    Vállalatunk negyedévente névtelenül felmérést készít arról, hogy hogyan áll a munkavállalók jóléte és támogatása terén. Ennek középpontjában annak mérése áll, hogy a munkavállalók hogyan érzik, szakmailag fejlődnek-e vagy sem. A felmérésből a vezetőség azt is megtudja, hogy a munkavállalók mennyire érzik úgy, hogy a vezetőik támogatják őket, és hogy mindenük megvan-e, amire szükségük van a feladataik elvégzéséhez.

    E felmérések során vállalatunk hatalmas javulást tapasztalt a munkavállalók jólétében minden téren, de különösen a fejlődés tekintetében. Programjainknak közvetlen eredményei annak, amit a munkavállalóink el is mondtak nekünk. Elkötelezzük magunkat amellett, hogy továbbra is meghallgatjuk alkalmazottainkat, és a képzések és más eszközök révén elősegítjük munkahelyi jólétüket.

    Nemcsak a munkatársaink szakmai fejlődésével foglalkozunk, hanem az egyéni jólétükkel is. Néhány dolog, amit ennek érdekében bevezettünk, többek között az, hogy hetente jógaórákat tartunk az irodában egy tapasztalt oktató vezetésével, és támogatjuk a munkatársaink által vezetett napi meditációs foglalkozást. Mindkettő csökkenti a stresszt, és időt biztosít az újrakezdésre és az újrafókuszálásra.

    Végezetül fontos megérteni a fő pilléreink összefüggéseit. Sok munkatársunknak fontosak vállalatunk más fő fókuszpontjai is. Az inspirálja őket, hogy azon dolgoznak, hogy ügyfeleinket boldoggá tegyük, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, amely felülmúlhatatlan, és hogy vigyázzunk a környezetünkre.
    Környezetbarát működés
    Már elmondtuk, hogy mit tettünk azért, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat az irodánk és a munkatársaink tekintetében, de mi a helyzet az általunk kínált szolgáltatásokkal?

    A dolgozói ötletbörzék egyik eredménye a hibrid és elektromos járművek bevezetése és népszerűsítésére való összpontosítás volt. Az autóspecifikációs szűrőnk alá hibrid és elektromos kategóriákat is felvettünk.

    De ami még ennél is jobb, a nulla károsanyag-kibocsátású járművekre vonatkozó speciális ajánlatot és jelvényt is felvettünk. Így egyrészt könnyen megtalálhatóak, másrészt kiemelkednek azon ügyfelek számára, akik szeretnék csökkenteni a bérlés környezeti terhelését.
    Van javaslata helyi projektekre, amelyekben részt kellene vennünk, vagy egyéb módokra, amelyekkel felelősségteljesebb vállalattá válhatunk? Forduljon ötleteivel humánerőforrás-menedzserünkhöz!
    Solveiga Freimane
    E-mail: solveiga.freimane@discovercars.com