DiscoverCars.com'da Kurumsal Sorumluluk

Sürdürülebilir bir gelecek için eyleme geçiyoruz
Misyonumuz
DiscoverCars.com'da insanların üzerinde olumlu bir intiba bırakmaya inanırız. Bunu; çalışanlarımıza, müşterilerimize ve topluma olan sorumluluklarımızı önemseyerek hayata geçiriyoruz.
Sürdürülebilirlik
Çevresel sürdürülebilirlik kurumsal sorumluluğumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Sürdürülebilir bir gelecek için nasıl değişiklikler yapabileceğimizi defalarca sorguluyoruz - hem işletmemizin hem de kişilerin hayatlarında ayakizini azaltmak amacıyla hangi eylemleri uygulayabileceğimizi çalışanlarımız ve uzmanlar görüşlerini topluyoruz.
Gelişimi teşvik ediyoruz
Yalnızca şirketimizin gelişmesini değil; çalışanlarımızın gelişimini, ilişkilerimizin gelişimini ve topluma olan bağlılığımızın da gelişimini de amaçlıyoruz.

Çalışanlarımızın her gün büyümesine yönelik çabalarımızı daha da artırdık - hem kişisel hem de profesyonel anlamda... Kapsamlı ayrıntıları, sayfanın altında bulabilirsiniz..
Dünya çapında, ama aynı zamanda yerel
Dünyanın her yerinde araç kiralamayı kolaylaştırıyor olmamıza rağmen, yerel topluluklar üzerinde olumlu bir etki bırakmaya çalışıyoruz. Yerel kuruluşlara sponsor olarak ve gönülülük etkinlikleri düzenleyerek gerçekleştiriyoruz.
Kurumsal Odağımızın Dayanakları
Müşteri Memnuniyeti
Müşterilerimiz ilk önceliğe sahiptir - onlar memnun değilse biz de değiliz.
Yüksek Nitelikli Ürün
En iyi araç kiralama deneyimini sunmayı amaçlıyoruz.
Çevre Sorumluluğu
Çevrede bıraktığımız ayak izlerini mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyoruz, çünkü Dünya tek evimiz.
Çalışan Refahı
Çalışkan ekibimiz olmadan diğer hedeflerimiz ulaşabilir olamazdı.
Sürdürülebilir Çalışma Ortamı
Erişimimizi geniş, ayak izimizi küçük tutmak değerlerimizin kilit bir parçasıdır. Bu da iş yerimizle başlamakta, ancak kesinlikle orada kalmamaktadır.

Kurumsal çevre sorumluluğunu kurum misyonumuza ekleyerek büyüme hızımızı artırdık.

İlgilenen her çalışanın katılabildiği haftalık fikir fırtınası oturumlarında, hem kişisel hem de şirket olarak çevremize nasıl daha fazla katkı sunabileceğimizi ele alıyoruz.

Şimdiye dek uygulanan fikirlerden bazıları ofislerimizde geri dönüşüm programı başlatmak, ampülleri enerji-tasarruflu olacak şekilde değiştirmek ve plastik eşya kullanımı sonlandırmak olarak gerçekleşti.

Aynı zamanda, çalışma ortamı dışında da ayak izimizi asgari düzeye indirmeyi amaçlıyoruz. Bunu uygulamanın en büyük parçalarından biri, çalışanlarımız için sürdürülebilirlik seminerleri düzenlemektir.

Dünyanın önemli bir kısmı gibi COVID-19 salgını sırasında evden çalışma sistemini benimsedik. O zamandan bu yana, bu sistemin şirketimiz için gelecek modeli olmasını kararlaştırdık, çalışanlarımız dilerlerse uzaktan çalışmaya devam edebilecekler. Bunun da iki farklı faydasını göreceğiz: hem çalışanlarımızın yaşam kalitesini artıracak hem de seyahatlerini azaltarak emisyonları düşürecek - kazan-kazan durumu.

Son olarak tedarik zincirimizi dikkatle inceliyoruz. Kiralık araç rezervasyon platformu olarak fiziksel ürünler için tedarik zincirimiz oldukça küçük. Ancak yine de sipariş ettiğimiz her ürünün sürdürülebilir bir şekilde üretilmiş olmasına özen gösteriyoruz. Bu durum, hem promosyon ürünleri hem de ofis gereçleri için geçerlidir. Ayrıca, yazdırma işlemlerini mümkün mertebe azaltmak adına elektronik belge ve imza politikası uyguluyoruz.
Yerel Olarak Yaptıklarımızdan Bazıları
DiscoverCars.com Cricket Club
Yerel bir kriket takımının sponsoruyuz - DiscoverCars.com Kriket Kulübü. Takım, yerel turnuvalara katılmaktadır. Ve bir çalışanımız bu kulübe üye, bu da çalışanlarımızı desteklediğimiz madde ile uyumlu.

Ekibimiz için düzenli olarak gönüllülük etkinlikleri düzenliyoruz. Bunlardan bir türü Leton talka'sıdır, bu da doğanın bir kısmını temizlemek anlamına gelir. 2019 yılında (salgın öncesi son defa), ekib üyelerimiz bu etkinliğe Dünya Temizlik Günü kapsamında katıldı.

2018 yılında, çalışanlarımız Ulubele'de gönüllü oldular, yerel bir hayvan barınağı. Ayrıca, katılamayanlar barınak için ihtiyaç duydukları malzemeleri gönderdi. O zamandan bu yana, diğer barınaklar için de zaman zaman malzeme ve gıda yardımı yapılan etkinlikler gerçekleşti. Kendiliğinden gönüllü olmaya ve sürdürülebilirliği gözeten bir ekip oluşturmak üzere kurum kültürü amaçlamaktayız.
    Çalışan Gelişimi
    DiscoverCars.com'da, çalışanlarımızın gelişimi odaklandığımız dört konudan biridir. Bunun en önemli parçası da sürekli geliştiklerinden ve kendilerini durgunlaşan, memnuniyetsiz hissetmemelerinden emin olmaktır. Çünkü bu durumlar, yıpranma, tükenme ve basit bir şekilde kötü uygulamalardır.

    Şirket olarak çalışanlarımızın profesyonel gelişimlerini nasıl desteklediğimiz konusunda yıllar boyunca önemli bir aşama kaydettik. Sadece şu anki pozisyonlarında değil, gelecekte de işlerine yarayacak değerli yetkinlikler kazanmaları için çalışanlarımızın gelişebileceği farklı yöntemler sunuyoruz.

    Çalışanlarımız için düzenli olarak kurslar ve eğitimler düzenliyoruz. Sadece bir örnek olarak, tüm çalışanların katılabileceği bir tablo/çizelge kursumuz mevcut - bu kursu tamamladıktan sonra tablo ve çizelge konusunda uzmanlaşacaklar. Ayrıca, çeşitli dil dersleri ve programları da düzenledik.

    Çalışanlar her ay, pozisyonları ile ilgili bir eğitim almak veya uygulamada bulunmak için bir gün izin hakkına sahiptir. Bu kendini geliştirme zamanı pek çok çalışanımız tarafından kullanılmakta ve çalışan memnuniyetini artırmaktadır.

    Şirketimiz, her üç ayda bir tüm konularda desteği ve çalışan gelişimini içeren anonim anketler düzenlemektedir. Burada önemli bir nokta, çalışanlarımızın mesleki olarak gelişimleri konusundaki görüş ve duygularını ölçmektir. Anket, aynı zamanda çalışanlarımızın müdürleri tarafından nasıl ve ne kadar desteklendiği, görevlerini tamamlamak için tüm ihtiyaçları sahip olup olmadıkları gibi göstergelere de sahiptir.

    Bu anketleri düzenlediğimiz süre boyunca, şirketimiz özellikle çalışan gelişimi olmak üzere her alanda iyileşmeler tespit etmiştir. Programlarımız, doğrudan çalışanlarımızın belirttiği hususların sonucudur. Çalışanlarımızın gelişimini ve memnuniyetini artırmak amacıyla onları dinlemeye devam edeceğiz.

    Çalışanlarımızın yalnızca profesyonel olarak gelişimini değil, kişisel olarak da iyi olmalarını amaçlıyoruz. Bu konuda yaptıklarımızın bazıları; deneyimli bir eğitmen eşliğinde ofisimizde haftalık yoga seansları ve çalışanlarımız tarafından yapılan günlük meditasyon etkinlikleridir. Bunların her ikisi de stresi azaltmakta ve kendilerini yenilemelerine, odaklanmalarına yardımcı olmaktadır.

    Son olarak dayanaklarımızın birbirine bağlı olduğunu anlamak gerekir. Çalışanlarımızın büyük bir çoğunluğu, şirketimizin ana odaklarına inanmakta ve bu doğrultuda hareket etmektedir. Müşterilerimizi memnun etmeye çalışmaktan, en iyi ürünü sunmaktan ve çevreyi önemsiyor olmaktan keyif alırlar.
    Çevre-Dostu Bir Ürün
    Çalışma ortamı ve ekibimiz olarak ayak izimizi azaltmaya çalıştığımızı daha önce belirttik; ancak ya sunduğumuz ürünler?

    Çalışanlarımızın fikir fırtınası oturumlarından çıkan sonuçlardan biri, hibrit ve elektrikli araçların eklenmesi ve teşvik edilmesiydi. Her iki araç türünü de ekledik ve ilgili filtreler ile ulaşabilmeyi mümkün kıldık.

    Bununla da kalmayarak, sıfır-emisyon sahibi araçlara özel teklifler ve belirteçler ekledik. Bu sayede, kiralık aracının çevreye etkisini azaltmayı önemseyen müşterilerimizin bu araçları bulması kolaylaştırıldı.
    Katılmamız gereken yerel projeler veya kurumsal kimliğimizle daha sorumlu olabileceğimiz diğer yöntemlere yönelik öneriniz mi var? Fikirilerinizle birlikte İnsan Kaynakları müdürümüz ile iletişime geçin!