Responsabilitatea corporativă la DiscoverCars.com

Promovarea schimbării pentru un viitor sustenabil
Misiunea noastră
La DiscoverCars.com, ne străduim să avem un impact pozitiv asupra oamenilor. Facem acest lucru ținând la responsabilitatea noastră față de angajați, clienți și comunitate.
Sustenabilitate
O parte integrantă a misiunii noastre corporative este sustenabilitatea mediului. Ne întrebăm mereu cum putem face schimbări pentru un viitor sustenabil - ținând cont continuu de părerile angajaților noștri și ale experților pentru a aduce inițiative ce vor contribui atât la reducerea amprentei activității noastre, cât și a vieților noastre personale.
Promovarea dezvoltării
Nu urmărim doar dezvoltarea activitatății noastre, ci și dezvoltarea angajaților noștri, a relațiilor noastre și dezvoltarea angajamentului față de comunitate.

Ne-am dublat eforturile pentru a ne asigura că angajații noștri se dezvoltă în fiecare zi — atât pe plan personal, cât și profesional. Puteți consulta mai jos detaliile complete.
La nivel global, însă și local în același timp
Deși facilităm rezervări de închirieri auto la nivel global, ne străduim să avem un impact pozitiv asupra comunității noastre locale. Facem acest lucru sponsorizând organizații locale și organizând oportunități de voluntariat.
Stâlpii intereselor noastre corporative
Satisfacția clienților
Noi punem clienții pe primul loc - nici noi nu suntem mulțumiți dacă aceștia nu sunt..
Produse de înaltă calitate
Ne dorim să oferim o experiență inegalabilă de rezervări închirieri auto.
Protecția mediului
Încercăm să reducem cât mai mult amprenta noastră asupra mediului înconjurător, deoarece Pământul este singura noastră casă.
Bunăstarea angajaților
Fără echipa noastră care muncește din greu, niciunul dintre celelalte obiective nu ar putea fi atins.
Un loc de muncă sustenabil
Să păstrăm o amplă dezvoltare, iar amprentele noastre să fie reduse reprezintă un etos cheie al nostru. Acest lucru începe cu locul nostru de muncă — însă cu siguranță nu se termină acolo.

Am început să încorporăm protecția mediului în misiunea noastră corporativă.

Ținem sesiuni săptămânale de brainstorming în care angajații interesați pot veni cu idei pentru a avea mai multă grijă de mediul nostru înconjurător, atât la nivel de companie, cât și personal.

Unele dintre ideile care au fost implementate sunt un program de reciclare în birourile noastre, înlocuirea tuturor becurilor cu altele eficiente din punct de vedere energetic și avem ca obiectiv eliminarea utilizării articolelor din plastic.

De asemenea, dorim să ne asigurăm că amprenta noastră în afara locului de muncă este și aceasta, minimă. O mare parte a realizării acestui lucru este organizarea de seminarii despre sustenabilitate pentru angajații noștri.

La fel ca cea mai mare parte a lumii, am trecut la munca de acasă în timpul pandemiei COVID-19. Din acel moment, am decis că modelul acesta va fi viitorul model pentru compania noastră, permițându-le angajaților care ar dori să lucreze de la distanță, să o facă. Acest lucru va prezenta două beneficii separate: angajații noștri vor avea o calitate mai bună a vieții, iar emisiile datorate deplasărilor se vor reduce - o situație reciproc avantajoasă.

În cele din urmă, urmărim cu atenție lanțul nostru de aprovizionare. Ca platformă de rezervări închirieri auto, lanțul nostru de aprovizionare cu produse fizice este destul de limitat. Cu toate acestea, ne asigurăm că tot ce comandăm este produs în mod sustenabil. Acest lucru include materialele promoționale și furnizorii de birotică. De asemenea, am inițiat o politică de utilizare a documentelor și semnăturilor electronice pentru a reduce cât mai mult posibil imprimarea.
O parte din ceea ce facem noi pe plan local
DiscoverCars.com Cricket Club
Suntem sponsorii unui club local de crichet — DiscoverCars.com Cricket Club. Echipa participă la turneele locale. Chiar unul dintre angajații noștri este membru al clubului, ceea ce se leagă de modul în care ne sprijinim angajații.

Organizăm în mod regulat oportunități de voluntariat pentru echipa noastră. Una dintre acestea este talka din Letonia, care presupune curățarea unei părți din natură. În anul 2019 (ultima dată când s-a putut înainte de pandemie), membrii echipei au participat la Ziua Mondială a Curățeniei.

În 2018, angajații au făcut voluntariat la Ulubele, un adăpost local pentru animale. În plus, cei care nu au putut participa au donat provizii. Și de atunci, o parte din angajați au organizat ca restul echipei să doneze provizii pentru alte adăposturi de animale. Încercăm să promovăm o cultură corporativă care să insufle echipei sale dorința de a face voluntariat sau de a promova sustenabilitatea pe cont propriu.
    Dezvoltarea angajaților
    La DiscoverCars.com, bunăstarea angajaților noștri este inclusă în cele patru domenii de interes ale noastre. Iar cea mai importantă parte o constituie asigurarea faptului că angajații noștri se dezvoltă continuu - nu ne dorim ca aceștia să simtă că stagnează și să devină nemulțumiți. Acest lucru duce la epuizare și este pur și simplu neprofitabil pentru activitatea noastră.

    Ca și companie, am evoluat de-a lungul anilor în modul în care sprijinim dezvoltarea profesională a angajaților noștri. Acum le oferim acestora diverse modalități de a dobândi abilități valoroase care îi vor ajuta nu doar în rolul lor actual, ci și în viitor.

    Oferim în mod regulat cursuri și instructaje pentru angajații noștri. Un astfel de exemplu este un curs complet despre foile de calcul, disponibil pentru toți angajații — după finalizarea cursului, aceștia vor fi experți în foi de calcul. De asemenea, am oferit lecții și programe de limbi străine.

    Angajații își pot lua până la o zi în fiecare lună pentru a studia sau a pune în practică ceva legat de rolul lor. Acest timp de autodezvoltare este des utilizat și duce la o mai mare satisfacție a angajaților.

    Compania noastră oferă chestionare anonime tuturor angajaților în fiecare trimestru cu privire la modul în care contribuie compania la bunăstarea și sprijinul angajaților în toate domeniile. Unul dintre obiective este evaluarea modului în care angajații simt că se dezvoltă pe plan profesional. Chestionarul le comunică celor din conducere cât de mult simt angajații că sunt susținuți de managerii lor și dacă posedă tot ce au nevoie pentru a-și îndeplini sarcinile.

    De când am început să furnizăm aceste chestionare, compania noastră a cunoscut o îmbunătățire semnificativă a bunăstării angajaților pe toate fronturile, însă în special în ceea ce privește dezvoltarea. Programele noastre sunt rezultatul direct al comunicării cu angajații noștri. Ne angajăm să continuăm să ne ascultăm angajații și să le promovăm bunăstarea prin dezvoltare și prin alte mijloace.

    Nu acordăm atenție doar dezvoltării profesionale a forței de muncă, ci și bunăstării individuale a acestora. O parte din ceea ce am inițiat pentru abordarea acestui aspect include organizarea unor sesiuni de yoga săptămânale, la birou, sub îndrumarea unui instructor experimentat și susținerea unei sesiuni de meditație zilnică conduse de angajații noștri. Ambele reduc stresul și reprezintă un timp pentru reinițializare și refocalizare.

    În cele din urmă, este important să înțelegem interconectarea pilonilor noștri principali. Mulți dintre angajații noștri țin foarte mult și la celelalte obiective esențiale ale companiei noastre. Aceștia se simt inspirați lucrând pentru a-i face fericiți pe clienții noștri, oferind un produs inegalabil și având grijă de mediul înconjurător.
    Un produs prietenos cu mediul
    Am menționat deja ce am realizat pentru a reduce amprenta noastră asupra mediului înconjurător în ceea ce privește biroul și forța de muncă, însă cum rămâne cu produsul pe care îl oferim?

    Unul dintre rezultatele obținute din sesiunile de brainstorming ale angajaților noștri a fost adăugarea și axarea pe promovarea vehiculelor hibride și electrice. Am adăugat atât categoriile hibride, cât și electrice în filtrul nostru de specificații auto.

    Chiar mai bine de atât, am adăugat o ofertă specială și o insignă pentru vehiculele cu emisii zero. Astfel, este ușor de găsit și de remarcat pentru clienții care doresc să reducă impactul închirierii asupra mediului.
    Aveți sugestii legate de anumite proiecte locale în care ar trebui să ne implicăm sau alte modalități prin care putem fi un cetățean corporativ mai responsabil? Contactați Managerul nostru de Resurse Umane și prezentați-vă ideile!
    Solveiga Freimane
    E-mail: solveiga.freimane@discovercars.com