Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij DiscoverCars.com

Op weg naar veranderingen voor een duurzame toekomst
Onze Missie
Bij DiscoverCars.com streven we ernaar om een positieve impact op mensen te hebben. Dit doen we door onze verantwoordelijkheid naar onze medewerkers, klanten, en samenleving te nemen.
Duurzaamheid
Een integraal onderdeel van onze bedrijfsmissie is duurzaamheid. We vragen ons steeds weer af hoe we veranderingen kunnen doorvoeren voor een duurzamere toekomst - we vragen constant naar de input van onze medewerkers en deskundigen om initiatieven te nemen die de voetafdruk van zowel ons zakelijke als persoonlijke leven verkleinen.
Groei bevorderen
We streven er niet alleen naar om ons bedrijf te laten groeien, maar ook om onze medewerkers te laten groeien, onze relaties en onze betrokkenheid bij de samenleving.

We doen nog meer ons best om ervoor te zorgen dat onze medewerkers dagelijks groeien - zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Zie hieronder voor de volledige details.
Wereldwijd en toch lokaal
Hoewel we autoverhuurboekingen over de hele wereld faciliteren, streven we ernaar om een positieve impact te hebben op de plaatselijke bevolking. Dit doen we door lokale organisaties te sponsoren en vrijwilligerswerk te organiseren.
De pijlers van onze bedrijfsfocus
Klanttevredenheid
Wij zetten onze klanten op de eerste plaats - wij zijn niet tevreden als zij dat niet zijn.
Product van hoge kwaliteit
Wij streven naar een ongeëvenaarde ervaring bij het boeken van een huurauto.
Milieubewustzijn
We proberen onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen aangezien de aarde ons enige thuis is.
Welzijn van medewerkers
Zonder ons hardwerkende team zou geen van de andere doelstellingen haalbaar zijn.
Een duurzame werkplek
Ons bereik groot en onze voetafdruk klein is een belangrijk uitgangspunt voor ons. Dit begint met onze werkplek, maar houdt daar zeker niet op.

We hebben nu in onze bedrijfsmissie opgenomen om het milieu te beschermen.

We houden wekelijkse brainstormsessies waar geïnteresseerde werknemers ideeën kunnen aandragen om beter voor ons milieu zorg te zorgen, zowel bedrijsmatig als persoonlijk.

Voorbeelden van ideeën die zijn geïmplementeerd zijn een recyclingprogramma in onze kantoren, het vervangen van alle gloeilampen door energiezuinige lampen, en een doelstelling om het gebruik van plasticartikelen te stoppen.

We proberen er ook voor te zorgen dat onze voetafdruk buiten onze werkplek minimaal is. Een belangrijk onderdeel daarvan is het organiseren van seminars over duurzaamheid voor onze medewerkers.

Net als de meeste anderen mensen zijn wij tijdens de COVID-19-pandemie overgeschakeld op thuiswerken. Sindsdien hebben we besloten dat dit model het toekomstige model voor ons bedrijf wordt, zodat medewerkers die graag op afstand willen werken dat ook kunnen. Dit heeft twee duidelijke voordelen: onze medewerkers krijgen een betere levenskwaliteit en de uitstoot als gevolg van het woon-werkverkeer wordt teruggedrongen - een win-winsituatie.

Tot slot houden we onze toeleveringsketen scherp in de gaten. Als boekingsplatform voor huurauto's is onze toeleveringsketen voor fysieke producten vrij klein. Toch zorgen we ervoor dat alles wat we bestellen duurzaam geproduceerd wordt. Dit geldt ook voor materiaal en kantoorspullen. We hebben ook een beleid om zoveel mogelijk elektronische documenten en handtekeningen te gebruiken om zo min mogelijk papier te printen.
Een deel van wat we lokaal doen
DiscoverCars.com Cricket Club
We zijn de sponsor van een lokale cricketclub - DiscoverCars.com Cricket Club. Het team neemt deel aan lokale toernooien. En een van onze medewerkers is lid van de club, wat aansluit bij onze steun aan onze medewerkers.

We organiseren regelmatig vrijwilligerswerk voor ons team. Een voorbeeld daarvan is de Letse talka, waarbij een stuk natuur wordt opgeruimd. In 2019 (de laatste keer dat dat kon voor covid) hebben medewerkers meegeholpen in het kader van World Cleanup Day.

In 2018 hebben medewerkers vrijwilligerswerk gedaan bij Ulubele, een dierenasiel. Daarnaast hebben mensen die niet aanwezig konden zijn spullen gedoneerd. En sindsdien zijn sommige medewerkers druk met het spullen verzamelen om te doneren aan andere dierenasiels. We streven naar een bedrijfscultuur waarin het team graag een steentje bijdraagt met vrijwilligerswerk of het bevorderen van duurzaamheid.
    Groei van medewerkers
    Bij DiscoverCars.com is het welzijn van onze medewerkers een van onze vier aandachtsgebieden. En het belangrijkste daarvan is ervoor zorgen dat onze medewerkers voortdurend groeien - we willen niet dat ze het gevoel hebben dat ze stagneren en ontevreden worden. Dat leidt tot burn-out en is gewoon een slechte zaak.

    Als bedrijf zijn we in de loop der jaren gegroeid in de manier waarop we de professionele groei van onze medewerkers ondersteunen. We bieden medewerkers nu verschillende manieren om waardevolle competenties op te doen die hen niet alleen helpen in hun huidige functie maar ook in de toekomst.

    We bieden regelmatig cursussen en trainingen aan voor onze medewerkers. Een voorbeeld hiervan is een complete spreadsheetcursus die voor alle medewerkers beschikbaar is - na het afronden van de cursus zijn ze spreadsheetgoeroes. We hebben ook taallessen en -programma's beschikbaar gesteld.

    Medewerkers kunnen elke maand een dag besteden aan studie of training gerelateerd aan hun functie. Deze tijd voor zelfontplooiing wordt veel gebruikt en leidt tot een grotere tevredenheid van de medewerkers.

    Ons bedrijf houdt elk kwartaal een anoniem onderzoek onder alle medewerkers over hoe het bedrijf het doet op het gebied van welzijn en ondersteuning. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is het meten van hoe medewerkers vinden dat ze professioneel groeien. Dit onderzoek vertelt het management ook hoe goed werknemers zich gesteund voelen door hun managers en of ze alles hebben wat ze nodig hebben om hun taken te voltooien.

    In de loop van het verstrekken van deze enquêtes heeft ons bedrijf een enorme verbetering gezien in het welzijn van werknemers op alle fronten, maar vooral als het gaat om groei. Onze programma's zijn een direct resultaat van wat onze werknemers ons hebben verteld. Wij verbinden ons ertoe te blijven luisteren naar onze werknemers en hun welzijn te bevorderen via groei en andere middelen.

    Wij richten ons niet alleen op de professionele groei van onze werknemers, maar ook op hun individuele welzijn. Enkele van de maatregelen die we hebben genomen om dit te bereiken zijn wekelijkse yogasessies op kantoor onder leiding van een ervaren instructeur en een dagelijkse meditatiesessie onder leiding van onze medewerkers. Beide verminderen stress en geven ons de tijd om te resetten en te focussen.

    Tot slot is het belangrijk om de onderlinge verbondenheid van onze belangrijkste pijlers te begrijpen. Veel van onze medewerkers hechten veel belang aan de andere speerpunten van ons bedrijf. Zij krijgen inspiratie van onze klanten gelukkig maken, een product te leveren dat ongeëvenaard is en zorg te dragen voor het milieu.
    Een milieuvriendelijk product
    We hebben al gezegd wat we hebben gedaan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen ten aanzien van ons kantoor en ons personeel, maar hoe zit het met het product dat we aanbieden?

    Een van de resultaten van onze brainstormsessies met medewerkers was de toevoeging van hybride en elektrische voertuigen en de nadruk op de stimulering ervan. We hebben zowel hybride als elektrische categorieën toegevoegd.

    Daarnaast hebben we een speciale aanbieding en badge toegevoegd voor emissievrije voertuigen. Op deze manier is het zowel gemakkelijk te vinden voor klanten die de milieu-impact van hun autohuur willen verminderen.
    Heeft u suggesties voor lokale projecten of andere manieren waarop we nog beter verantwoord kunnen ondernemen? Neem dan contact op met onze Human Resources manager met uw ideeën!
    Solveiga Freimane
    E-mail: solveiga.freimane@discovercars.com