DiscoverCars.com korporatīvā atbildība

Pārmaiņu virzīšana uz ilgtspējīgu nākotni
Mūsu misija
Mēs, DiscoverCars.com, cenšamies atstāt pozitīvu iespaidu uz cilvēkiem. Mēs to darām, uzņemoties atbildību attiecībā uz mūsu darbiniekiem, klientiem un kopienu.
Ilgtspējība
Mūsu korporatīvās misijas neatņemama sastāvdaļa ir vides ilgtspējība. Dienu no dienas mēs prātojam par to, kā mēs varam veikt izmaiņas ilgtspējīgā nākotnē, pastāvīgi veicinot mūsu darbinieku un ekspertu ieguldījumu, lai radītu iniciatīvas, kas mazinātu gan mūsu biznesa, gan arī personīgās dzīves ietekmi.
Attīstības veicināšana
Mēs netiecamies tikai uz sava biznesa attīstību, bet gan mūsu darbinieku attīstību, mūsu attiecību attīstību, kā arī saistību uzņemšanos attiecībā pret kopienu.

Mēs esam divkāršojuši savas pūles, lai nodrošinātu, ka mūsu darbinieku skaits pieaug katru dienu gan personīgā jomā, gan arī profesionālā. Sīkāku informāciju skatiet zemāk.
Visā pasaulē, bet tajā pašā laikā lokāli
Lai gan mēs veicinām auto nomas rezervāciju visā pasaulē, mēs cenšamies atstāt pozitīvu ietekmi arī uz vietējo sabiedrību. Mēs to darām, sponsorējot vietējās organizācijas un organizējot brīvprātīgā darba iespējas.
Mūsu korporatīvie fokusa punkti
Klientu apmierinātība
Mēs ierindojam savus klientus pirmajā vietā - ja tie nav apmierināti, tad arī mēs tādi nebūsim..
Augstas kvalitātes produkts
Mēs cenšamies nodrošināt vislabāko auto nomas rezervācijas pieredzi.
Vides pārvaldība
Mēs tiecamies pēc iespējas samazināt mūsu vidē atstāto "pēdu" nospiedumus, jo Zeme ir mūsu vienīgā mājvieta.
Darbinieku labklājība
Bez mūsu strādīgās komandas, neviens no mērķiem nebūtu sasniedzams.
Ilgtspējīgas darba vietas izveide
Uzturēt redzesloku plašu un mūsu vidē atstātās pēdas mazas, ir mūsu galvenā vērtība. Tas sākas ar mūsu darba vietu, bet pavisam noteikti tur nebeidzas.

Mēs esam izauguši, lai iekļautu vides pārvaldību savā korporatīvajā misijā.

Mēs rīkojam iknedēļas diskusiju sesijas, kurās ieinteresētie darbinieki var nākt klajā ar idejām, kā labāk rūpēties par mūsu vidi gan no uzņēmuma puses, gan arī personīgi.

Dažas no īstenotajām idejām ir otrreizējās pārstrādes programma mūsu birojos, visas spuldzes aizstājot ar energoefektīvām, kuras mērķis ir novērst plastmasas priekšmetu izmantošanu.

Mēs cenšamies nodrošināt arī to, lai mūsu pēdas nospiedums ārpus darba vietas būtu minimāls. Liela daļa no paveiktā ir semināri mūsu darbiniekiem par ilgtspējību.

Kā jau lielākā pasaules daļa, COVID-19 pandēmijas laikā mēs strādājām no mājām. Kopš tā laika esam nolēmuši, ka šis modelis būs mūsu uzņēmuma nākotnes modelis, ļaujot darbiniekiem, kuri vēlētos turpināt strādāt attālināti, to darīt. Tam būs divi atšķirīgi ieguvumi: mūsu darbiniekiem būs labāka dzīves kvalitāte, un tiks samazinātas emisijas, kas saistītas ar pārvietošanos, — situācija, kas ir savstarpēji izdevīga abām pusēm.

Visbeidzot, mēs rūpīgi vērojam mūsu piegādes ķēdi. Kā auto nomas rezervācijas platforma, mūsu piegādes ķēde ar fiziskiem produktiem ir visai maza. Tomēr mēs joprojām pārliecināmies, ka viss, ko mēs pasūtām, tiek ražots ilgtspējīgi. Tas attiecas arī uz mārketinga un biroja preču piegādātājiem. Mēs esam arī izveidojuši politiku elektronisko dokumentu un parakstu izmantošanai, lai pēc iespējas samazinātu drukāšanas procesu.
Daļa no tā, ko mēs veicam lokāli
DiscoverCars.com Cricket Club
Mēs esam vietējā kriketa kluba – DiscoverCars.com Cricket Club sponsors. Komanda piedalās vietējos turnīros, un viens no mūsu darbiniekiem ir kluba biedrs, kas ir saistīts ar mūsu darbinieku atbalstu.

Mēs regulāri organizējam brīvprātīgā darba iespējas savai komandai. Viens no veidiem ir piedalīšanās Latvijas talkā, kurā brīvprātīgi sakopjam kādu dabas nostūrī. 2019. gadā (pēdējo reizi pirms pandēmijas) komandas dalībnieki piedalījās Pasaules uzkopšanas dienā.

2018. gadā darbinieki pieteicās brīvprātīgajam darbam Ulubelē, vietējā dzīvnieku patversmē. Tie, kas nevarēja apmeklēt patversmi, dzīvniekiem nepieciešamās preces ziedoja. Kopš tā laika daži darbinieki ir noorganizējuši to, lai pārējā komanda ziedo preces arī citām dzīvnieku patversmēm. Mēs cenšamies veicināt korporatīvo kultūru, kas savā komandā ievieš vēlmi veikt brīvprātīgo darbu vai veicināt ilgtspēju.
    Darbinieku izaugsme
    Mūsu, DiscoverCars.com, darbinieku labklājība ir viena no četrām fokusa jomām. Lielākoties cenšamies nodrošināt to, lai mūsu darbinieki pastāvīgi augtu — mēs negribam, lai viņi izjūt stagnāciju un kļūst neapmierināti. Tas noved pie izdegšanas un ir vienkārši slikts bizness.

    Kā uzņēmums mēs esam izauguši par to, kā mēs gadu gaitā atbalstām mūsu darbinieku profesionālo izaugsmi. Šobrīd mēs piedāvājam dažādus veidus, kā darbiniekiem iegūt vērtīgas prasmes, kas ne tikai palīdzēs viņiem pildīt pašreizējo amatu, bet būs noderīgi arī nākotnē.

    Mēs regulāri piedāvājam kursus un apmācību saviem darbiniekiem. Kā vienu no piemēriem var minēt izklājlapu kursu, kas pieejams visiem darbiniekiem - pēc kursa pabeigšanas viņi būs izklājlapu guru. Mēs esam piedāvājuši arī valodu nodarbības un citas programmas.

    Darbinieki katru mēnesi var izvēlēties vienu dienu, lai studētu vai praktizētu kaut ko saistībā ar viņu amatu. Šis pašattīstības laiks tiek plaši izmantots un noved pie lielākas darbinieku apmierinātības.

    Mūsu uznēmums katru ceturksni anonīmi aptaujā visus darbiniekus par to, kā uzņēmumam veicas attiecībā uz darbinieku labklājību un atbalstu visās jomās. Galvenā uzmanība tiek pievērsta tam, lai novērtētu to, cik lielā mērā darbinieki izjūt savu profesionālo izaugsmi uznēmumā. Aptaujas rezultāti vadībai sniedz informāciju par to, cik labi darbinieki jūtas, kāds ir atbalsts no viņu vadītājiem, kā arī vai viņiem ir viss nepieciešamais, lai veiktu savus pienākumus.

    Šo aptauju laikā mūsu uzņēmums ir ievērojami uzlabojis darbinieku labklājību visās jomās, bet jo īpaši attiecībā uz izaugsmi. Mūsu programmas ir tiešs rezultāts tam, ko mūsu darbinieki mums ir teikuši. Mēs apņemamies turpināt ieklausīties mūsu darbiniekos un veicināt viņu labklājību, piedāvājot izaugsmes un citas iespējas.

    Mēs pievēršam uzmanību ne tikai mūsu darbinieku profesionālajai izaugsmei, bet arī viņu individuālajai labsajūtai. Daļa no tā, ko mēs esam uzsākuši, lai risinātu šo jautājumu, ir iknedēļas jogas nodarbību rīkošana birojā pieredzējuša pasniedzēja vadībā, kā arī ikdienas meditācijas nodarbības, ko vada mūsu darbinieki. Abi šie faktori mazina stresu un ļauj mazliet restartēties un labāk koncentrēties.

    Visbeidzot, ir svarīgi saprast mūsu galveno fokusa virzienu savstarpējo saistību. Daudziem mūsu darbiniekiem ļoti rūp citi galvenie mūsu uzņēmuma uzmanības virzieni. Viņi ir iedvesmoti, strādājot pie tā, lai padarītu mūsu klientus laimīgus, piedāvājot vislabākos produktus un rūpējoties par mūsu vidi.
    Dabai draudzīgs produkts
    Mēs jau minējām, ko esam darījuši, lai samazinātu savu pēdas nospiedumu vidē attiecībā uz savu biroju un darbiniekiem, bet kā ar produktu, kuru piedāvājam?

    Viens no rezultātiem, kas tika sasniegts pēc mūsu darbinieku diskusiju sesijām, bija hibrīda un elektrisko transportlīdzekļu pievienošana mūsu piedāvājuma klāstam, kā arī koncentrēšanās uz to veicināšanu. Tāpēc tagad mūsu auto specifikāciju filtram ir pievienotas gan hibrīda, gan elektriskās kategorijas.

    Pats labākais ir tas, ka esam pievienojuši īpašo piedāvājumu ar žetonu nulles emisijas transportlīdzekļiem. Tādējādi ir vieglāk atrast šādus auto, kas tiek izcelti īpaši tiem klientiem, kuri vēlas samazināt nomas ietekmi uz vidi.
    Vai ir kādi ierosinājumi par vietējiem projektiem, kur mums būtu jāiesaistās, vai citi veidi, kā mēs varam kļūt par atbildīgāku korporatīvo pilsoni? Ja Jums ir kādas idejas, lūdzu, sazinieties ar mūsu cilvēkresursu vadītāju!
    Solveiga Freimane
    E-mail: solveiga.freimane@discovercars.com