Yritysvastuu DiscoverCars.comissa

Pannaan liikkeelle muutoksia kestävää tulevaisuutta varten
Missiomme
DiscoverCars.comissa pyrimme jättämään ihmisiin positiivisen jäljen. Teemme tämän huolehtimalla vastuustamme työntekijöidemme, asiakkaidemme ja yhteisömme edess
Kestävyys
Integroitu osa yritystoimintaamme on ekologinen kestävyys. Kysymme uudestaan ja uudestaan, miten voimme tehdä muutoksia kestävän tulevaisuuden hyväksi, ja kehotamme jatkuvasti työntekijöitämme ja asiantuntijoita esittämään aloitteita, joiden avulla voidaan vähentää sekä liiketoimintamme että henkilökohtaisen elämämme jalanjälkeä.
Kasvun edistäminen
Emme yritä kasvattaa vain liiketoimintaamme, vaan edistämme työntekijöidemme kasvua, suhteidemme kasvua ja yhteisöä koskevan sitoumuksen kasvua.

Olemme kaksinkertaistaneet pyrkimyksemme varmistaa, että työntekijöidemme sekä henkilökohtainen että ammatillinen kasvu on päivittäistä. Katso alla olevat tiedot.
Kansainvälistä mutta samalla paikallista
Vaikka edistämme autonvuokrausta ympäri maailmaa, me pyrimme antamaan positiivista vaikutusta paikalliseen yhteisöömme. Teemme sen sponsoroimalla paikallisia organisaatioita ja järjestämällä vapaaehtoistyömahdollisuuksia.
Yritystoimintamme painopisteet
Asiakastyytyväisyys
Laitamme asiakkaamme etusijalle — emme ole tyytyväisiä, jolleivät he ole.
Korkealaatuinen tuote
Pyrimme tarjoamaan autonvuokrauskokemuksen, joka on vertaansa vailla.
Ympäristönhoito
Pyrimme vähentämään ympäristöjalanjälkeä niin paljon kuin mahdollista, koska Maa on ainoa kotimme.
Työntekijöiden hyvinvointi
Ilman ahkerasti työskentelevää tiimiämme mikään tavoitteista ei olisi saavutettavissa.
Kestävä työpaikka
Vaikutusalamme pitäminen laajana ja jalanjälkemme pienenä on meidän keskeistä eetostamme. Tämä alkaa työpaikastamme, muttei varmasti pääty sinne.

Olemme kasvaneet sisällyttämään ympäristönhoidon yrityksemme missioon.

Meillä on viikoittaisia aivoriihikokouksia, joissa asianomaiset työntekijät voivat esittää ideoita, jotka parantavat ympäristöstämme huolehtimista sekä yrityksen että henkilön toimesta.

Eräitä toteutettuja ideoita ovat kierrätysohjelma toimistoissamme, kaikkien hehkulamppujen korvaaminen energiatehokkailla lampuilla sekä tavoite poistaa muovituotteet käytöstä.

Pyrimme myös varmistumaan, että jalanjälkemme työpaikkamme ulkopuolella on myös pieni. Suuri osa tätä on kestävyys-aiheisten seminaarien järjestäminen työntekijöillemme.

Kuten monet maailmalla olemme siirtyneet työskentelyyn kotoa Covid-19-pandemian ajaksi. Olemme sen jälkeen päättäneet, että tämä malli on yrityksellemme tulevaisuuden malli, ja sallineet haluavien työntekijöiden työskentelemään etänä. Tällä on kaksi erillistä hyötyä: työntekijämme elämänlaatu paranee ja työmatkoista aiheutuvat päästöt vähentyvät, eli kyseessä on win-win-tilanne.

Lopussa meillä on tarkka silmä toimitusketjumme suhteen. Vuokra-autojen varausalustana meillä on pieni fyysisten tuotteiden toimitusketju. Tarkistamme kuitenkin, että kaikki tilaamamme tuotteet on valmistettu kestävästi. Tämä koskee mainosmateriaalien ja toimistotarvikkeiden toimittajia. Olemme myös ruvenneet käyttämään sähköisiä asiakirjoja ja allekirjoituksia vähentääksemme tulostamista niin paljon kuin mahdollista.
Osa siitä, mitä teemme paikallisesti
DiscoverCars.com Cricket Club
Olemme paikallisen krikettiklubin sponsori (DiscoverCars.com Cricket Club). Tiimi osallistuu paikallisiin turnauksiin. Eräs työntekijämme on klubin jäsen, joka sitoutuu tukemaan työntekijöitämme.

Järjestämme säännöllisesti tiimillemme vapaaehtoistyömahdollisuuksia. Yksi niistä on latvialainen talka, mikä tarkoittaa luontoalueen puhdistamista. Vuonna 2019 (se oli viimeinen kerta ennen pandemiaa, jolloin pystyimme tekemään sen) tiimin jäsenet osallistuivat Maailman siivouspäivään.

Vuonna 2018 työntekijät olivat vapaaehtoisina Ulubelessa, paikallisessa eläinsuojassa. Lisäksi ne, jotka eivät voineet osallistua, lahjoittivat tarvikkeita. Siitä lähtien eräät työntekijät ovat tehneet niin, että muu tiimi lahjoittaa tarvikkeita muille eläinsuojille. Pyrimme edistämään yrityskulttuuria, joka innostaa tiimiä vapaaehtoistyöhön tai kestävyyden oma-aloitteiseen edistämiseen.
    Työntekijöiden kasvu
    DiscoverCars.comissa työntekijöidemme hyvinvointi on yksi neljästä painopistealueestamme. Tässä on tärkeää varmistaa, että työntekijämme kasvavat jatkuvasti, koska emme halua heidän tuntevan, että he pysähtyvät ja muuttuvat tyytymättömiksi. Tämä johtaa loppuunpalamiseen, ja kyseessä on huonoa liiketoimintaa.

    Yrityksenä olemme kasvaneet työntekijöidemme ammatillisen kasvun tukialalla vuosien varrella. Tarjoamme nyt työntekijöille useita eri tapoja hankkia arvokkaita taitoja, jotka auttavat heitä sekä nykyisessä roolissaan että myös tulevaisuudessa.
    Tarjoamme työntekijöillemme säännöllisesti kursseja ja koulutusta. Yksi esimerkki on täydellinen laskentataulukkokurssi, joka on kaikkien työntekijöiden saatavilla, ja kurssin suorittamisen jälkeen he ovat guruja laskentataulukkojen käytössä. Olemme myös tarjonneet kielten oppitunteja ja ohjelmia.

    Työntekijät voivat käyttää jopa päivää joka kuukausi opiskelemaan tai harjoittamaan jotain rooliinsa liittyvää. Tätä itsensä kehittämiseen tarkoitettua aikaa käytetään laajalti, ja se lisää työntekijöiden tyytyväisyyttä.

    Yrityksemme kysyy anonyymisti kaikilta työntekijöiltä neljännesvuosittain siitä, miten yrityksellä menee työntekijöiden hyvinvoinnin ja kaikenalaisen tuen suhteen. Tässä keskitytään siihen, miten työntekijät kokevat kasvavansa ammatillisesti. Kysely kertoo myös johdolle, kuinka hyvin työntekijöiden mielestä johtajansa tukevat heitä ja onko heillä kaikkea tarvittavaa tehtäviensä suorittamiseen.

    Näiden kyselyjen toimittamisen aikana yrityksemme on huomannut työntekijöiden hyvinvoinnin parantuneen voimakkaasti kaikilla aloilla, mutta erityisesti kasvun suhteen. Ohjelmamme ovat suoraa seurausta siitä, mitä työntekijämme ovat meille kertoneet. Sitoudumme jatkossakin kuuntelemaan työntekijöitämme ja edistämään heidän hyvinvointiaan kasvun ja muiden keinojen avulla.

    Emme käsittele vain työvoimamme ammatillista kasvua vaan myös heidän henkilökohtaista hyvinvointiaan. Saavuttaaksemme tämän olemme ryhtyneet mm. seuraavan: viikoittaisten kokeneen ohjaajan johtamien joogatuntien järjestäminen toimistossa ja työntekijöidemme johtaman päivittäisen meditaatiotilaisuuden tukeminen. Molemmat vähentävät stressiä ja antavat aikaa nollautumaan ja keskittymään uudelleen.

    Lopuksi on tärkeää ymmärtää tärkeimpien pilariemme keskinäinen yhteys. Monet työntekijämme huolehtivat syvästi yrityksemme muista pääpainopisteistä. Heitä inspiroivat pyrkimys tehdä asiakkaamme onnellisiksi tarjoamalla tuotteita, jotka ovat vertaansa vailla, ja huolehtiminen ympäristöstämme.
    Ympäristöystävällinen tuote
    Olemme jo kertoneet, mitä olemme tehneet vähentääksemme ympäristöjalanjälkeämme toimistomme ja työvoimamme osalta, mutta entä tarjoamamme tuote?

    Yksi työntekijöidemme aivoriihikokousten tuloksista on ollut hybridi- ja sähköajoneuvojen lisääminen ja niiden edistäminen. Olemme lisänneet sekä hybridi- että sähköautoluokat auton teknisiä tietoja koskevaan suodattimeen.

    Lisäksi olemme lisänneet erikoistarjouksen ja tunnuksen päästöttömille ajoneuvoille. Näin niitä on helppoa löytää, ja asiakkaat, jotka haluavat vähentää vuokrauksen ympäristövaikutuksia, huomaavat ne helposti.
    Onko sinulla ehdotuksia koskien paikallisia projekteja, joihin meidän pitäisi osallistua, tai muita tapoja, joilla voimme olla vastuullisempi yrityskansalainen? Ota yhteyttä Henkilöstöpäällikköömme ja kerro ideasi!
    Solveiga Freimane
    E-mail: solveiga.freimane@discovercars.com